Ta tilhengeren din jevnlig på service

Ta tilhengeren din jevnlig på service

Er du en av de mange som lar være å ta tilhengeren til årlig service? Det er en dårlig idé å vente for lenge – Les hvorfor her! 

Ikke vær en fare i trafikken, ta service på din tilhenger!

Du bør ta tilhengeren til årlig service, som et hvilket som helst annet kjøretøy, uansett hvor mye den har blitt brukt.

– Det er egentlig verre å droppe service når hengeren står ubrukt store deler av året. Bremse og påløp kan ha rustet, sier verksmester hos Tilhengerspesialisten i Bergen, og viser fram en bremse som er så slitt at den ikke fungerer.

– Vi får aldri reklamasjoner på Tysses tilhengere. Det vi ønsker er at flere tar tilhengeren til service før den trenger å repareres, slik at de er trygge i trafikken og sparer penger.

Verksmester Tilhengerspesialisten, Bergen

Det er kanskje lett å glemme å ta tilhengeren til verkstedet, ettersom den ikke må gjennom en årlig, lovfestet EU-kontroll. Ikke glem at tilhengeren din kan veie like mye som en personbil når den er lastet, og den holder samme tempo som bilen den henger fast i. En tilhenger uten fungerende bremser er direkte farlig.

En godt bevart tilhenger er penger spart

– Av de tilhengerne vi får inn til service, er 95 % reparasjoner. Reparasjoner innebærer ofte utskifting av deler, og det koster to-tre ganger så mye som en enkel service. Se på den årlige servicen som en billig forsikring av tilhengeren din, råder Andersen.

Servicen er viktig for å forlenge levetiden på tilhengeren og senke driftskostnadene. Du forkorter også bremselengden på tilhengeren, som bokstavelig talt er livsviktig.

Kan du ta servicen selv?

Det finnes absolutt ting du kan gjøre selv for å ivareta tilhengeren din best mulig, som å rengjøre den og sjekke at lysene fungerer. Men blant annet for åpne opp, justere og smøre bremsene, må du vite hva du holder på med.

Derfor bør du ta tilhengeren til et autorisert verksted

  • Grundig justering og smøring av bremsene, utvendig og innvendig
  • Sjekk av hele konstruksjonen, inkludert bolter og kulekobling
  • Servicen kommer også med en garanti. Greit å vite hvis du må skifte ut en del som har en lang forventet levetid.