Tilhengerservice – vedlikehold og lagring av tilhenger

Det anbefales å gjennomføre en årlig service hos en autorisert Tysse forhandler for å sørge for å holde din tilhenger i forskriftsmessig og god stand, slik at du til enhver tid kan få nytte av din Tysse tilhenger slik du ønsker. Les mer om periodisk kontroll av tilhenger.

Her finner du også koblingsskjema om du har vært uheldig å slitt løs støpsel på tilhenger.

For at reklamasjonsretten skal gjelde, må tilhengeren din inn til kontroll hos autorisert forhandler og servicekvittering fremvises. Finn en Tysse forhandler nær deg med verksted for tilhengerservice.

Parkering og lagring av tilhenger

Når du parkerer en tilhenger, gjør du lurt i å dra tilhengeren litt frem etter du har stilt den opp. Ved en liten bevegelse forover før parkering, vil bremseskoene lette seg fra tromlene, og dermed blir muligheten for at bremsesko låser seg til trommel mindre. Ved rygging ligger bremsebåndene svakt på bremsetromlene, og dersom det er fuktighet i tromlene, kan bremsebåndene også fryse fast.

Unngå å parkere tilhengeren mer bremsen på. Det anbefales bruk av parkeringsklosser ved lagring av tilhenger

TIPS! Dersom hjulene likevel skulle låse seg, kan dette løses ved slag på hjulboltene, alternativt ta av hjulet og gi slag direkte mot bremsetrommel.

Ved lengre tids lagring av tilhengeren er det lurt at du legger en presenning over hengeren for å bevare den på best mulig måte. En presenning sammen med presenningsbøyler, vil hindre at det samler seg mye løv, skitt og mye vann i tilhengeren, og det øker levetiden på tilhengerens overflate.

OBS! Unngå å lagre gress, løv og annet korrosivt materiale i tilhengeren. Denne type materialer inneholder syre og kan føre til rust på tilhengeren din.

TIPS! Rengjør alltid tilhengeren din etter bruk.